Zašto je ovog ljeta propao već dogovoreni rekordni transfer, duplo veći od Pogbinog?

Screenshot: L'Equipe

NAJUGLEDNIJI sportski dnevnik na svijetu, na naslovnici otkriva "tajnu" zbog koje je ovog ljeta propao već dogovoreni transfer zvijezde Barcelone u PSG, koji bi visinom iznosa daleko iza ostavio onaj koji od tada svjetski rekord.

Jer dok je Manchester United za Paula Pogbu platio Juventusu 105 milijuna eura, Paris je bio već dogovorio s Barcelonom plaćanje 190 milijuna eura, koliko je iznosila odštetna klauzula za Neymara.
 
To je na tragu onog što je njegov agent u rujnu otkrio brazilskim medijima: 
 
"Istina je da je Neymar bio jako blizu prelaska u PSG, kao i da mu je Manchester United nudio veću plaću nego što ima u Barceloni, ali odlučio je potpisati novi ugovor s njegovim klubom za manje novce, samo kako bi ostao u Barci. PSG mu je nudio 40 milijuna eura godišnje ili plaću od 770 tisuća eura tjedno. United je bio zainteresiran platiti njegovu klauzulu, ali je PSG pri tome bio puno konkretniji i brži."

Naravno, Neymara u Barceloni na "plaćici" nije zadržala samo bezgranična ljubav prema tom klubu, niti je on takav dobrotovor kakvim ga prikazuje njegov agent, jer kako otkriva L'Equipe, PSG doista je bio na korak do plaćanja 190 milijuna eura Barceloni, ali su posao zaustavile druge bolesne cifre, odnosno Neymarovi zahtjevi.
 
Pariški dnevnik navodi da je Neymar od PSG-a tražio i dobio 25 milijuna eura godišnje plaće, ali zahtijevao je i da novi klub plati i njegov porezni dug u iznosu od nevjerojatnih 45 milijuna.
 
Jasno, bilo je to previše čak i za najbogatiji katarski klub, koji je na ovaj zahtjev razmažene zvijezde prekinuo pregovore, a Neymar je "odlučio potpisati novi ugovor s njegovim klubom za manje novce, samo kako bi ostao u Barci."
 

Pročitajte više