Zimski prijelazni rok: Bilić želi Balotellija, a Real Cavanija?

Foto: Hina

PRIJELAZNI rok traje iako su u svim europskim ligama u tijeku žestoke borbe za pozicije i mjesta u europi. Hrvatski klubovi tek su krenuli sa svojim pripremama za proljetni dio sezone, a ponude za njihove igrače i dalje stižu sa svih strana.

Nogometne transfere i najnovije glasine pratite na Indexu.

Barcelona poslala skauta na utakmicu Evertona i Chelseaja

Barcelona pomno prati defenzivnog veznjaka Evertona, Johna Stonesa, prema pisanju Daily Maila. Jučer su na utakmici Chelseaja i Evertona imali i svog skauta koji je pomno motrio poteze nadarenog 21-godišnjaka.

Stones igra dobru sezonu za Everton unatoč brojnim ponudama prošlo ljeto i nezadovoljstvu kojeg je javno istaknuo preko medija. Chelsea je na ljeto nudio i 38 milijuna funti, ali je Everton sve te ponude glatko odbio. Uz Chelsea i Barcelonu, City, Arsenal i United spominjani su kao mogući kupci.

Ipak, u Evetonu poručuju kako neće prodavati Stonesa na zimu.

Sunderland će povećati ponudu za Andrea Ayewa

Očekuje se da će Sunderland povećati svoju ponudu za Andrea Ayewa, nakon što je prva ponuda od 11 milijuna funti odbijena od strane Swansea, piše engleski Express. 

Ayew je sjajno ušao u sezonu za Swansea, ali kako su njegove igre padale tako je padala i forma Swansea koji se sada bori za ostanak. To je jedan od glavnih razloga zašto su Velšani u nedoumici oko prodaje Ayewa konkurentu u borbi za ostanak u ligi.

Sunderland će navodno povećati svoju ponudu na 14 milijuna funti, a ako ne uspije dovesti Ayewa, ciljat će napadača Sporting Lisabona, Islama Slimanija. On je ove sezone za portugalski sastav već utrpao 17 pogodaka, a neki ga uspoređuju s legendom Newcastlea, Alanom Shearerom.

Real želi prodati Kroosa kako bi mogli kupiti Cavanija

Engleski Metro piše kako Florentino Perez želi prodati Tonija Kroosa Manchester Unitedu za više od 50 milijuna eura kako bi mogao poslati ponudu u Pariz za napadača Edisona Cavanija.

Perez je navodno zabrinut da bi nakon zabrane dovođenja igrača Real mogao imati problema u napadu. Zato želi ovaj potez riješiti u siječnju jer ako se odluka o zabrani dovođenja igrača ne poništi, Real ga neće moći dovesti na ljeto.

Bilić želi Balotellija?

Slaven Bilić slaže svoju igračku križaljku za proljetni dio prvenstva u kojem želi zadržati West Ham u vrhu i izboriti mjesto u Europi. Uprava mu je poručila da može kupovati ako nekoga proda, a najčešće se spominju pojačanja u napadu.

Engleski tabloidi tvrde da je zainteresiran za dovođenje Marija Balotellija, talijanskog napadača Liverpoola koji je na posudbi u Milanu. Balotelli je slovio za jednog od najubojitijih napadača Europe, ali je posljednjih godina lutao u potrazi za pravim klubom i starom formom. "Hammersi" su navodno spremni ponuditi oko 13 milijuna eura za igrača kojeg bi se Liverpool volio riješiti, ali nikako ispod cijene. Iz Milana je stigao na Anfield za 20 milijuna eura 2014. godine. Ranije je igrao za Inter i Manchester City.

Xhaka napušta M`Gladbach

Granit Xhaka, razigrani nogometaš s Kosova koji igra za Švicarsku, napušta Borussiju Monchengladbach. Sportski direktor njemačkog kluba potvrdio je da bi Xhaka mogao napustiti klub u ovom prijelaznom roku.

Za njega su navodno zainteresirani Arsenal i Bayern, a procijenjen je na više od 20 milijuna eura. Iz Basela je u Borussiju stigao 2012. za 9 milijuna eura.

Hugo Almeida ponovo u Bundesligi

Bundesligaš Hannover je doveo Huga Almeidu, portugalskog napadača koji je najbolje dane karijere proveo u Werderu i Portu, a do sada igrao za Anži Mahačkalu. Almeida će ponovo surađivati s Thomasom Schaffom koji je vodio Werder do 2010. godine. 31-godišnji Portugalac potpisao je do kraja sezone.

Manchester United ne posuđuje igrače konkurenciji

Manchester United odbio je ponudu Newcastlea za posudbom iskusnog vratara Victora Valdesa. "Svrake" su u potrazi za golmanom, ali Louis Van Gaal odbio je pojačati konkurenta u ligi.

Debuchy želi iz Arsenala

Arsenalov francuski veznjak Mathieu Debuchy rekao je novinarima da želi napustiti Arsenal do kraja siječnja nezadovoljan statusom u momčadi u kojoj grije klupu dok mu se suigrači bore za naslov prvaka. Za Debuchyja su interes pokazali Aston Villa i Bayer Leverkusen.

Ashley Cole odlazi u LA Galaxy

Roma je također već dulje vrijeme zainteresirana za Debuchyja, no dolaskom novog trener Luciana Spallettija na meti su i druga imena. Ima i odlazaka, iskusni Ashley Cole napušta Rim i odlazi u SAD.

Sky Italia tvrdi da je bivši engleski reprezentativac sve dogovorio sa LA Galaxyjem te se oprostio sa suigračima u Romi i nastavit će karijeru u MLS-u. 35-godišnjak ove sezone nije bio prijavljen za utakmice Lige prvaka niti je nastupio u Seriji A.

Pročitajte više