Rukomet

Zlatko Horvat nakon 20 godina napušta Zagreb, evo kako je objasnio ovu odluku

Foto: Igor Kralj/Pixsell

ZLATKO HORVAT, legendarni hrvatski rukometni reprezentativac, napušta Zagreb nakon 20 godina. 

Horvat, 35-godišnje krilo, dobio je ponudu da produži ugovor s klubom u kojem je proveo cijelu karijeru, ali je odlučio otići u Makedoniju i potpisati za Metalurg, klub koji je nedavno bio u financijskim problemima i koji je sada počeo graditi novu momčad.

"Nije bilo lako napustiti Zagreb poslije toliko godina, gdje sam doživio mnogo toga lijepog i taj klub će uvijek biti u mom srcu. Međutim, osjetio sam da je trenutak za promjenu i drago mi je što dolazim u Skopje i u rukometnu sredinu koja je prepoznatljiva u Europi. Dolazim u namjeri da zajedno s novim suigračima ostvarimo zacrtane ciljeve i vratimo Metalurg gdje mu je mjesto. Ja uvijek težim ka najvećem plasmanu, tako će biti i ovog puta", rekao je Horvat koji je potpisao jednogodišnji ugovor.

"Vjerujem da će naši navijači uživati u dobrim partijama, vidio sam da se stvara kvalitetan tim, kao što je nekad bilo u Metalurgu i to me raduje. Također se radujem što ću raditi s iskusnim i odličnim trenerom kakav je Zoran Kastratović o kojem sam uvijek mislio sve najbolje i čuo mnogo toga lijepog od igrača s kojima je radio. Cjelokupan prvi utisak je sjajan, vjerujem da je odluka bila prava i zahvalio bih se mojim menadžerima Saši Bratiću i Milošu Pavičeviću na odrađenom poslu."

Horvat je s hrvatskom reprezentacijom osvojio sedam medalja na velikim natjecanjima, posljednju ove godine na Europskom prvenstvu, gdje je Hrvatska završila druga.

Pročitajte više