NBA

Zubac ove sezone još nije ovoliko igrao. Bio je gotovo nepogrešiv

Foto: AP Photo/Ashley Landis/Guliver

IVICA ZUBAC postigao je 10 koševa u pobjedi LA Clippersa na gostovanju kod Minnesota Timberwolvesa 126:115, drugoj uzastopnoj i trećoj u sedam utakmica nove NBA sezone.

Nakon što je protiv Oklahoma Cityja kumulativno u igri bio jedva jednu četvrtinu, ovaj put je na parketu proveo skoro pune tri. Igrao je 34 i pol minute, pogodio četiri od pet pokušaja iz igre i oba slobodna bacanja, uhvatio šest skokova, podijelio dvije asistencije te imao po jednu blokadu, osvojenu i izgubljenu loptu.

Clippersi nepunu minutu igrali bez centra

Razlog za Zupčevu visoku minutažu, daleko najvišu u sedam ovosezonskih nastupa, bio je Karl-Anthony Towns, centar Wolvesa koji je natjerao gostujućeg trenera Tya Luea da praktički ni ne igra s niskom postavom. Zubac je odgovorio učinkovitom igrom u napadu i kvalitetnom obranom.

Posebno je atraktivno bilo njegovo alley-oop zakucavanje na dodavanje Paula Georgea, koji je prethodno blokirao Townsa.

VIDEO: Arena Sport

George je postigao 32 koša uz šest skokova i osam asistencija, ali i čak osam izgubljenih lopti, dok je Reggie Jackson zabio 29 uz sedam od devet pogođenih trica.

Wolvese je predvodio prošlogodišnji prvi izbor drafta Anthony Edwards s 28 koševa, a Towns je zabio 18 uz 11 skokova. Edwards se istaknuo potezom utakmice, kada je zabio preko Zupca, nakon što je u Jordanovom stilu u zraku prebacio loptu u desnu ruku i izbjegao našeg centra.

VIDEO: Arena Sport

Clippersi se ovom pobjedom još nisu dočepali pozitivnog omjera nakon što su izgubili četiri od prvih pet utakmica te s 3-4 drže deveto mjesto Zapada na kojem su izjednačeni upravo s Timberwolvesima.

Rezultati:

Cleveland - Portland 107:104
Indiana - New York 111:98
Orlando - Boston 79:92
Philadelphia - Chicago 103:98
Washington - Toronto 100:109
Brooklyn - Atlanta 117:108
Minnesota - LA Clippers 115:126
Memphis - Denver 108:106
San Antonio - Dallas 108:109
Golden State - Charlotte 114:92
Sacramento - New Orleans 112:99

Pročitajte više