"Zvezda je veća od Hajduka i Dinama, ne damo Pršu"

BRATIĆ hrvatskog reprezentativca Dade Prše već nekoliko dana puni novinske stupce hrvatskih i srpskih medija. Igor Štimac najavio je čak da će ići gledati mladog Milana Pršu, no sa Marakane poručuju - "Ne damo Pršu".

Kako piše Glas javnosti obuku Tome Milićevića, trenera mlađih kategorija Crvene zvezde, prošli su mnogi koji su kasnije postali ključni igrači u velikim europskim klubovima, između ostalih Vladimir Jugović i Dejan Stanković. Danas Miličević trenira Milana Pršu, kapetana pionira Crvene Zvezde, te člana pionirske reprezentacije SCG.

"Milan formacijski ne pripada meni, ali činjenice govore da je pravi nogometni biser i jako talentirani igrač. Vrijeme radi za njega i uz pravilan razvoj može postati veliki igrač" - rekao je Milićević dodajući kako ne zna zbog čega se stvara tolika galama oko 15-godišnjaka.

"On je još mlad i ja sam protiv toga da se sada toliko piše o njemu i stvara pritisak. Mnogi klinci su kasnije baš zbog takvih stvari ostali nedorečeni." - tvrdi Milićević.

Novoizabrani direktor Omladinske škole Crvene Zvezde Goran Đorović slaže se s Milićevićem oko toga da tolika galama mladom nogometašu može samo škoditi.

Na komentar novinara da je za mladog Pršu zainteresiran Hajduk, Đorović je rekao kako bi i on u Zvezdi volio vidjeti Ronaldinha.

"Milan je igrač Zvezde. Dakle, postoje određeni propisi i zakoni. Ukoliko on i njegova obitelj ipak žele otići iz Beograda mi ga nemamo pravo spriječiti. Ali, treba znati da je Zvezda najveći nogometni klub na Balkanu, mnogo veći nego što su to Hajduk i Dinamo." - izjavio je Đorović, te dodao kako je pitanje što će s Pršom biti u budućnosti, jer ima puno klinaca koji su u toj dobi perspektivni.

"Ja bih volio i nadam se da će izrasti u sjajnog igrača, ali još je prerano pričati o tome." - zaključio je Đorović.

Pročitajte više