Zvezdaš Tutorić: Nismo povrijeđeni, ali nam je žao što se to dogodilo

"NISMO povrijeđeni, ali mi je žao što se to dogodilo, pogotovo pred djecom koja su nas došla vidjeti", izjavio je Đorđe Tutorić, jedan od dvojice nogometaša Crvene Zvezde koji je bio na godišnjoj skupštini Delija u mjestu Bobota pored Vukovara kada su hrvatski navijači izvršili napad na skup.

Đorđe Tutorić i Dušan Basta zajedno su s tajnikom beogradskog kluba Goranom Negićem otputovali u Bobotu, kako bi, kao što su i sami izjavili, tamošnjoj djeci pokazali par nogometnih trikova i cijelu stvar dignuli na viši nivo.

"Bilo je strašno, sve se odigralo vrlo brzo, tako da nitko nije uspio reagirati, pa niti policajci koji su osiguravali objekta. Naši i hrvatski navijači izmijenili su nekoliko udaraca, nakon čega su oni pobjegli", objašnjavao je Tutorić kako je došlo do incidenta u kojem je ozlijeđeno nekoliko navijača, dva policajca i dva uhićena napadača.

Srpski Blic u tekstu posvećenom incidentu izvještava da je u napadu ozlijeđeno nekoliko osoba, suprotno izjavama hrvatske policije koja im je rekla drugačije.

Organizatori nezadovoljni policijskom zaštitom

Organizatori skupštine, pred televizijskim kamerama hrvatskih televizija izjavili su da su uvjereni kako je napad nacionalno motiviran i da je hrvatska policija trebala osigurati veću zaštitu skupa.

"Mi smo upozoravali da bi moglo doći do incidenta i da je potrebno više policijskih snaga nego što je na koncu bilo. Već se nekoliko dana na internet portalima najavljuje ovaj napad", izjavio je jedan od organizatora.

M.P.
Foto: Blic

Pročitajte više