Američki biskup planira egzorcizam zbog legalizacije istospolnih brakova: "I papa se slaže sa mnom"

Screenshot: YouTube

AMERIČKA savezna država Illinois nedavno je legalizirala gay brakove. Katolički biskup Thomas Paprocki iz Springfielda, glavnog grada te savezne države, uvjeren je da je to djelo sotone.

Paprocki je zbog toga najavio da će iduću srijedu, u isto vrijeme kada će guverner Pat Quinn staviti svoj potpis na zakon o istospolnim brakovima, održati egzorcizam kako bi "abolirao grijeh istospolnog braka", prenosi CNN.

Paprocki, samozvani ekspert za egzorcizam, tvrdi da na taj način samo slijedi doktrinu pape Franje. Doista, aktualni papa je u vrijeme dok je još bio argentinski nadbiskup legalizaciju istospolnih brakova u toj zemlji nazvao "potezom oca laži koji želi zbuniti i prevariti božju djecu".

"Papina referenca na 'oca laži' dolazi iz Ivanovog evanđelja, u kojem Isus naziv vraga 'lašcem i ocem laži'. Stoga, papa Franjo tvrdi da istospolni brak dolazi od vraga i kao takvog ga treba osuditi", tvrdi biskup Paprocki.

Međutim, otkad je postao papa, Franjo je znatno ublažio svoju retoriku prema homoseksualcima. Nedavno je tako kazao da nije na njemu da sudi homoseksualnim osobama.

Pročitajte više