Dobrodošlica turistima u Opatiji: Iako su platili parkiranje, podijelili im kazne i okrivili - sustav!

Foto: Google Street View, dokumentacija

IAKO je na parkirnom automatu u Opatiji početkom srpnja uredno kupio parkirnu kartu, čitatelj Indexa požalio nam se kako se mjesec dana kasnije, početkom ovog mjeseca, neugodno iznenadio kad mu je na kućnu adresu stigla kazna!



"Šaljem Vam račun za dnevnu kartu parkiranja u Opatiji, koju mi je poslala Liburnija parking iz Opatije. Šaljem Vam i kupljenu kartu na parkirnom automatu, koju sam sačuvao jer sam osjetio da će mi trebati.

1. srpnja sam putovao sa obitelji iz Zagreba u Lovran na ljetovanje. Odlučili smo navratiti u Opatiju na piće. Kupio sam kartu za parkiranje na parkirnom aparatu u trajanju 2 sata. Začudio sam se videći kaznu iliti dnevnu kartu iako je kupljena kartica bila na uobičajenom mjestu ispred volana i vidljiva izvana. Bilo mi je neugodno slušati talijanske goste, koji su dobili kaznu kao i ja, unatoč kupljenoj parkirnoj karti. Svi automobili na lijevu i desnu stranu su dobili kazne.

Kasnije sam zvao Liburnija parking i rečeno mi je da je se cijena promijenila. Na moj komentar da sam kartu kupio na njihovom aparatu, gospođa sa druge strane me je pitala za registarske oznake i obećala da će račun biti storniran. Sad sam dobio račun da moram platiti dnevnu kartu. Mislim da to i nije baš najbolja reklama za naš turizam", naveo je Indexov čitatelj.



Krivac za kaznu - sustav

Iz Liburnija Parkinga su na Indexov upit poručili kako je došlo do nesporazuma te za sve okrivili fiskalizirani kompjuterski sustav zbog kojeg je čitatelju kazna ipak poslana.



I, dok je za Indexovog čitatelja nakon ovog jednomjesečnog natezanja problem riješen, postavlja se pitanje što je sa svim onim zbunjenim stranim turistima koji su istog dana nečijom zabunom i pogreškom sustava dobili kazne - ni krivi, ni dužni?!

Jesu li oni dobivene kazne jednostavno zanemarili ili su skupo platili tuđu pogrešku ostaje nepoznato, ali je sigurno kako su iz Hrvatske kući ponijeli ovu lošu turističku sliku.

Pročitajte više