Homofob koji je pretukao dvije lezbijke na sudu: "Želio sam da mi objasne zašto se ljube na ulici"



"NISAM ih trebao udariti. Žao mi je, želim se javno ispričati", pokajao se na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu 26-godišnji Ivan Cvrtila, koji je 22. lipnja pretukao dvije lezbijke.

Napad se, podsjećamo, dogodio na Trešnjevci, nakon što je Cvrtila mlade lezbijke pratio od Glavnog kolodvora. Cvrtila priznaje da je napao dvije lezbijke, ali kaže da je bio iziritiran. Također tvrdi da nije bio ubrojiv, zato što je bio pod utjecajem droga i alkohola.

Odvjetnik tvrdi da nije ubrojiv

Njegov odvjetnik po službenoj dužnosti predočio je potvrde da se Cvrtila liječio u psihijatrijskoj bolnici. Zatražio je da se provede vještačenje, jer kaže da je Cvrtila osoba s posebnim potrebama, te da nije sigurno je li uopće svjestan što je učinio.

U svom je iskazu Cvrtila kazao da se mnogih detalja napada ne može sjetiti. No, jasno se sjeća da ga je iznenadio prizor dvije djevojke koje se ljube na ulici.

"Nikoga ne mrzim, želio sam da mi objasne zašto su se ljubile na ulici"

"Bio sam na putu kući kad sam ih vidio. Prišao sam ih i pitao što rade. Nisam nikad prije vidio da se osobe istog spola ljube", kaže Cvrtila. Tvrdi da mu je jedna od djevojka opsovala na engleskom. To ga je naljutilo.

"Želio sam da porazgovaramo, da mi objasne zašto su se ljubile na ulici. Pratio sam ih da popričamo, ali me strankinja napala čim sam izašao iz autobusa. Udario sam ih nekoliko puta, pobjesnio sam. Ali nikoga ne mrzim, nisam onakav kakvim me predstavljaju u medijima", kaže Cvrtila.

Pročitajte više