Istraživanje: Pola Hrvata jedva sastavlja kraj s krajem, a samo 13 posto vjeruje da će dogodine biti bolje

"U SLJEDEĆIH godinu dana oko 13 posto kućanstava se nada da će im financijska situacija biti barem malo bolja. Oko 50 posto  kućanstava procjenjuje da će im financijska situacija ostati približno ista, ali trećina (33 posto) kućanstava ocjenjuje da će im biti još lošije", pokazalo je istraživanje GfK barometra koji potvrđuju da se kućanstva u Hrvatskoj i dalje ne nadaju boljem životu.

Čak 54 posto Hrvata živi lošije

Isto istraživanje utvrdilo je kako 4 posto  kućanstava ima nešto bolju financijsku situaciju nego prije godinu dana.  Zatim, 41 posto kućanstava smatra da su ostali na istom,  ali, za oko 54 posto  kućanstava  njihovo sadašnje financijsko stanje još je  lošije nego prije godinu dana.

Zanimljivo je kako su buduće  lošije financijsko stanje u sljedećih godinu dana najviše istaknuli ispitanici s prihodom kućanstva do 3.500 kuna mjesečno i to njih 37 posto, a najmanje  tamo gdje prihodi prelaze 8.000 kuna.

Pola kućanstava jedva "sastavlja kraj s krajem"

Čak 91 posto kućanstava uvjereno je kako će cijene rasti u sljedećih godinu dana, a 75 posto ih je uvjereno da će rasti i nezaposlenost.

"Jedva sastavljamo kraj s krajem", odgovor je kojeg je ponudilo čak 49 posto kućanstava a njih 60 posto ne vjeruje u rast gospodarstva u Hrvatskoj.





 



 

Pročitajte više