Josipović o eksploziji na Trgu: Cilj nije bio razaranje već unošenje panike; Bandić: Nije to ništa ozbiljno

Foto: Tomislav Kristo/Cropix

NOVA eksplozija u Zagrebu odjeknula je noćas na središnjem zagrebačkom Trgu oko 2.30 sati. Ozlijeđenih nije bilo, počinjena je manja materijalna šteta, a policija još uvijek istražuje slučaj.

Još uvijek nepoznata eksplozivna naprava eksplodirala je iza sjeverne strane spomenika bana Josipa Jelačića. Razbijeno je tek jedno prozorsko staklo, a ostaci koji su nađeni na mjestu događaja odneseni su na vještačenje gdje bi se trebalo utvrditi o kakvom eksplozivnom sredstvu radi.

Istragu bi trebale olakšati i nadzorne kamere, rekao je načelnik PU Zagrebačke Goran Burušić. ''Kao što je svim poznato zona oko Trga je pokrivena kamerama, a sad smo u fazi izuzimanja i pregledavanja pa ćemo vidjeti što će nam biti korisno u daljnjem tijeku kriminalističkog istraživanja'', rekao je Burušić te pozvao građane. ''Da bilo što ako su vidjeli ili mogu povezati s noćašnjim događajem, da jave policiji'', ističe Burušić.

Zasad nema osumnjičenih, ali ni indicija da je eksplozija povezana s prošle dvije u Podsusedu.

Ostojić: Ja bih se klonio bilo kakvih govora da se radi o terorističkom napadu


''Ja bih se klonio bilo kakvih govora da se radi o terorističkom napadu ili nečemu sličnom, s obzirom da je oštećena jedna ploča'', poručio je ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić.

''Evidentno je da cilj napada nije bio razaranje već unošenje panike, širenje atmosfere nesigurnosti. Hrvatska jest sigurna zemlja i to će ostati i siguran sam da će policija vrlo brzo naći počinitelje'', rekao je predsjednik Ivo Josipović.

''To što se dogodilo nije ništa ozbiljno, nikome se ništa nije dogodilo'', komentirao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

A građani? "Jesam, čula sam i jako sam se iznenadila. Ili je imitator ili je još netko ogorčen. Mislim da netko namjerno radi nemir i šalje nekakvu poruku", kažu Zagrepčani.

Pročitajte više