Karamarko: Milanovićevo izvješće bilo je u maniri najboljeg stand up komičara kojeg sam vidio i slušao

Foto: Hina

PREDSJEDNIK HDZ-a Tomislav Karamarko komentirao je izjavu predsjedničke kandidatkinje stranke Kolinde Grabar Kitarović u kojoj je ocijenila da se na hrvatske vojnike danas gleda kao na teret za proračun, ili kao na topovsko meso za one koji su izabrali otići u misiju u Afganistanu.

"Pa nemojmo tako govoriti o Hrvatskoj vojsci. Hrvatska vojska je oslobodila i stvorila ovu državu, prema tome ona ima neki svoj tijek i razvoj reformi koji se događa. Što se tiče NATO saveza, imamo obveze i idemo razgovarati o tim obvezama, idemo razgovarati sa našim ostalim partnerima u NATO savezu i vidjeti koje su to ostale obveze", rekao je Karamarko. Karamarko je još jednom komentirao i odlazak Martine Dalić koja je, sada svoju već bivšu stranku, optužila da je nepripremljena za preuzimanje vlasti i da nema ekonomski plan.

Karamarko o Dalić: Zašto nije ostala i dalje radila?

"Način na koji je izašla nije korektan. Prema tome, ako i sama kaže, HDZ ima još uvijek vremena za svoj gospodarski program koji će biti gotov prije početka ljeta, krajem proljeća, onda je to kontradikcija, zašto onda nije ostala i dalje radila, čini mi se da se radi o jednoj reakciji na nešto što se dogodilo, pitanje je, ja još uvijek ne dopuštam da se razgovara o imenima i nekoj vladi u smjeni".

Upitan ima li HDZ uopće gospodarski program ili se na njemu još radi, Karamarko je rekao.


"HDZ ima program i na njemu radi s partnerima, ali Vi to mene pitate no nikako da to pitate Milanovića čije je izvješće u maniri najboljeg stand up komičara kojeg sam ja vidio i slušao i ne problematizirate to što on ništa ne nudi. Od prvog dana od kada smo postali opozicija pitate me je l' imamo program, naš program se treba raditi i mi ga imamo".

Karamarko je ponovio kako nema ništa protiv preferencijalnog glasovanja, te je vezano uz najnoviju inicijativu za raspisivanje referenduma o izmjeni izbornih pravila rekao.

Nije optimist kada je u pitanju izmjenama zakona o referendumu

"O svemu možemo razgovarati , ali o jednome ne i zbog toga ne podržavamo inicijativu za referendum. A to je da inicijativa Željke Markić u svom prijedlogu ne spominje članak 45. a on obespravljuje Hrvate izvan granica RH, a njihov glas kada glasuju u Hrvatskoj ne vrijedi kao glas birača u Hrvatskoj, i to je katastrofa".

Poručio je predsjednik HDZ-a i da je otvoren za razgovor s bilo kime kako bi se unaprijedio izborni sustav, no samo ako će se poboljšati položaj hrvatskih birača u BiH. O izmjenama zakona o referendumu kazao je kako nije optimist te ne misli da će do toga doći. Od Čačićevih reformista ne očekuje previše, a komentirao je i pokretanje postupka o sukobu interesa protiv ministra zdravlja Siniše Varge.

"To je klasični sukob interesa, to se već u ovoj Vladi događalo, evo navedite mi jednog ministra koji nije bio u sukobu interesa"

Pročitajte više