Krvavi tulum u Podstrani: Obrana traži da se Šimac oslobodi za silovanje, a osudi za osobito teške ozljede

Foto: FAH

ZAVRŠENO je suđenje Roku Šimcu, optuženom da je u kući u Podstrani pokušao ubiti kolegicu s fakulteta. 

Šimca terete i za silovanje, no branitelj Željko Gulišija danas je u završnoj riječi zatražio da ga se za to djelo oslobodi, jer je odnos bio bez prisile. Sucu Mlađanu Prvanu predložio je da se Šimca osudi za nanošenje osobito teških ozljeda, a ne pokušaj ubojstva.

Tužiteljica Darija Mrduljaš Pervan smatra da su djela dokazana i da Šimca treba osuditi po zakonu. Tome se pridružio i odvjetnik Nediljko Ivančević, zastupnik oštećene djevojke i njezine obitelji.

Spašena nakon višesatne operacije

Suđenje nije donijelo odgovor na pitanje što se uistinu dogodilo na krvavom tulumu u Podstrani 16. studenog 2012. godine. Djevojka je te večeri dovedena u splitsku bolnicu sa izuzetno teškim ozljedama kakve liječnici nisu vidjeli ni u literaturi. Život joj je spašen nakon višesatne operacije. 

Zbog specifičnih ozljeda posumnjalo se da je optuženi koristio nekakvu mehaničku napravu s rotacijom, najvjerojatnije mikser. Liječnici se oko toga nisu uspjeli suglasiti, Splićani su ostali pri svom mišljenju, zagrebački i riječki liječnici dozvolili su mogućnost da su ozljede nastale i rukom.

Optuženi moli Boga za djevojku koju je izmasakrirao

I oštećena djevojka i Šimac tvrde da se ne sjećaju što se dogodilo. On se brani da je koristio ruku, a ne uređaj. I danas je kazao da mu je žao zbog svega, a na posljednjem ročištu u svojoj obrani rekao je kako bi radije da se njemu sve to dogodilo, nego nesretnoj djevojci za koju moli Boga i danas.

Presuda će biti objavljena u ponedjeljak u podne.

Pročitajte više