Nije se ispričao, ali je platio: Varga zbog skijaškog skandala u proračun uplatio 3679 kuna

Foto: RTL

MINISTAR zdravlja Siniša Varga uplatio je u državni proračun 3.679,76 kuna, poručili su za Index iz Ministarstva zdravlja. Time je Varga "prebio" troškove koje je država imala zbog njegovog skijaškog izleta u Italiju.

U odgovoru na upit kojeg smo dobili iz Ministarstva zdravlja, stoji da je Varga pokrio troškove dnevnica i hotelskog smještaja svog vozača, cestarine i goriva.

Za dnevnice vozača Varga je u proračun uplatio 140 eura, hotelski smještaj vozača koštao ga je 230,60 eura, za cestarinu je platio 37,4 eura, a za gorivo 550,80 kuna. Javnosti se zbog bahatosti koju je demonstrirao Varga nije ispričao.

Ima tri osobna automobila, ali uzeo je službeni

U odgovoru kojeg smo dobili na upit nije pojašnjeno je li Vargi bio plan pokriti navedene troškove iz vlastitog džepa i prije nego je priča o njegovom skijaškom izletu završila u medijima. Nije odgovorio niti koliko je dana bio na skijanju, a nismo dobili odgovor ni na pitanje zbog čega Varga na skijanje nije išao vlastitim automobilom.

U Varginoj imovinskoj kartici stoji da ministar posjeduje dva automobila: Renault Clio iz 2001. godine i Alfa Romeo 147 iz 2004. godine. Njegova supruga posjeduje Mercedes C klase iz 2004. godine. Usprkos tome ministar je na skijanje otišao službenim automobilom Audi A6, za čije će se održavanje u 2015. godini izdvojiti 96.000 proračunskih kuna.

Varga misli da može službenim automobilom na skijanje, premijer se ne slaže

Podsjećamo, gledatelj RTL-a u nedjelju je ovoj TV postaji poslao fotografiju na kojoj se vidi da je Varga na skijanje otišao službenim automobilom. Iz Ministarstva zdravlja tada su poručili da ne vide nikakav problem u Varginom izletu s obzirom da ministar 24 sata dnevno ima pravo na auto s vozačem.

Problem su ipak vidjeli Vargini kolege iz Vlade. Vesna Pusić jasno je poručila da Varga nije smio ići na skijanje u Italiju službenim automobilom, a Vargina bahatost naljutila je i Zorana Milanovića, koji je poručio da će se zbog ove afere mijenjati odredba o korištenju službenih vozila.

"Na ljudima je da sami otprilike procijene gdje je ta granica i mislim da je ministar to ovaj put krivo procijenio", poručio je premijer Milanović.

Pročitajte više