Pakistanski premijer upozorio: Sukob između nuklearno naoružanih susjeda bio bi jako opasan

Foto: FAH

INDIJSKI i palestinski dužnosnici u četvrtak su uputili prijeteće izjave dok vojske tih dvaju susjeda koji posjeduju nuklearno oružje i dalje razmjenjuju vatru preko granice.


Vojnici dviju zemalja pucaju jedni na druge i na civilne mete u spornom području Kašmira još od ponedjeljka, a indijski ministar obrane Arun Jaitley rekao je da bi nastavak prekogranične agresije mogao skupo stajati Pakistan.

Jaitley: Pakistan je agresor

"Jasno je da je u tim napadima agresor Pakistan, ali mora shvatiti da mi imamo uvjerljiva sredstva za odvraćanje", rekao je Jaitley na konferenciji za novinare u glavnom indijskom gradu.

"Nastavi li Pakistan taj avanturizam, naše će snage cijenu tih avantura učiniti previsokom za platiti", dodao je.

Njegov pakistanski kolega Khawaja Asif kazao je da je Pakistan apsolutno sposoban odgovoriti na bilo kakvu indijsku agresiju.

Asif: Indija bi se trebala ponašati odgovorno

"Mi ne želimo pretvoriti pogranične napetosti između dvaju nuklearno naoružanih susjeda u sukob", istaknuo je, napomenuvši kako bi se Indija trebala ponašati odgovorno.

U državi Džamu i Kašmir od početka tjedna u prekograničnoj razmjeni vatre poginulo je sedam civila, a ranjeno je ukupno 60 ljudi, od kojih pet u srijedu.

 

Pročitajte više