Policija će kazniti Thompsona zbog klicanja "Za dom spremni!" i vožnje motora bez kacige

Foto, video: D. Dalmacija, D. Redžić

POLICIJSKA uprava šibensko-kninska kaznit će Marka Perkovića Thompsona zbog sinoćnjeg klicanja "Za dom spremni" na koncertu u Kninu te zbog vožnje motora bez kacige.

> Glogoškom i Josipi Rimac ne smeta, i djeca i odrasli na Thompsonovom koncertu skandirali "Ubij Srbina"

U šibenskoj policiji navode kako je vožnjom bez kacige, predvodeći defile motocikala središtem Knina, pjevač prekršio Zakon o sigurnosti prometa na cestama, zbog čega ga čeka prekršajna prijava.

Policija i dalje istražuje je li Thompson uzvikivanjem ustaškog pozdrava "Za dom spremni" kršio javni red i mir. Posjeduju snimku koncerta, te je utvrđeno da Thompson na početku koncerta započinje ustaški pozdrav uzvikujući "Za dom", na što mu publika odgovara "spremni". Iz policije najavljuju da će o ovom slučaju poslati posebno izvješće nadležnom Državnom odvjetništvu, te nakon konzultacija s njima odlučiti o podizanju prijave.

> Thompson se izruguje hrvatskim zakonima: Kninom se vozio bez kacige

Podsjetimo, Thompson je prošle godine kažnjen s 1500 kuna zbog nenošenja kacige te zbog toga što je na motoru vozio dijete mlađe od 12 godina. Tada je tvrdio kako je imao dogovor s načelnikom Policijske uprave koji mu je rekao kako on i svi drugi bajkeri koji će prolaziti Čavoglavama 5. kolovoza ne moraju nositi kacigu. Iz policije su to demantirali te naglasili kako nitko, pa ni oni, ne može dozvoliti kršenje zakona.

Pročitajte više