Ponovno ruši rekorde: Apple u manje od četiri dana prodao tri milijuna iPadova

APPLE je u manje od četiri dana prodao više od tri milijuna tableta najnovije generacije, iPada 3, piše agencija AFP.

Philip Schiller, Appleov potpresdjednik za globalni marketing rekao je kako je novi iPad s tri milijuna prodanih primjeraka pravi hit, dodajući kako kupci obožavaju nove nevjerojatne značajke tableta, kao i njegov "očaravajući" Retina ekran te kako jedva čeka da najnoviji Appleov gadget od ovog petka dođe u ruke još više svjetskih kupaca.

Za prodaju jednake brojke prvog iPada Appleu je 2010. godine trebalo skoro 80 dana

iPad tri počeo se prodavati u 16. ožujka u 8 ujutro po lokalnom vremenu, i to u Australiji, SAD-u, Kanadi, Francuskoj, Njemačkoj, Hong Kongu, Japanu, Portoriku, Singapuru, Švicarskoj, Velikoj Britaniji te na američkim Djevičanskim otocima.

Za usporedbu, prije dvije godine Apple je prvog dana prodaje prve verzije iPada prodao približno 300 tisuća primjeraka. Da dosegne prodaju tri milijuna uređaja tvrtki je trebalo skoro 80 dana, a Reuters je prenio kako je u prvom vikendu nakon lansiranja Apple u 2011. godini prodao skoro milijun iPadova 2.

Od ovog petka iPad 3 može se kupiti i u većini ostalih zemalja svijeta

U prosincu prošle godine Appleov konkurent u prodaji tableta, Amazon, objavio je kako potrošači kupuju "milijun Kindleova tjedno", a u to vrijeme Amazona je priopćeno i kako je sedam inčni Kindle Fire s cijenom od 199 američkih dolara  tvrtkin najprodavaniji proizvod, no točne brojke o prodaji nikada nisu objavljene. S druge strane, Apple je u istom mjesecu objavio kako je prodaja iPadova dosegla brojku od 55 milijuna prodanih uređaja diljem svijeta.

Najnoviji će iPad od ovog petka biti dostupan i u drugim zemljama svijeta uključujući: Austriju, Belgiju, Češku, Dansku, Finsku, Grčku, Mađarsku, Irsku, Island, Italiju, Luksemburg, Meksiko, Nizozemsku, novi Zeland, Norvešku, Poljsku, Portugal, Rumunjsku, Slovačku, nama susjednu Sloveniju, Španjolsku te Švedsku.

Pročitajte više