Posljednji svjedok na suđenju za aferu Ina-MOL: "Hrvatska do ulaska u EU ne smije imati više od 25 posto dionica Ine"

POSLJEDNJI svjedok na suđenju Ivi Sanaderu u aferama Hypo i INA MOL. Na klupu za svjedoke sjeo član Uprave INA-e Pal Zoltan Kara.

"Hrvatska do ulaska u Europsku uniju ne bi smjela imati više od 25 posto dionica INA-e", rekao je to na suđenju Ivi Sanderu mađarski član uprave INA-e Pál Zoltán Kara.

Kako je pojasnio, odredba o 25 posto vlasništva piše u Zakonu o privatizaciji INA-e. Što će se dogoditi, ako se to ne ostvari, Kara ne zna. Rekao je i da je upravljanje preneseno na MOL.

Suđenje Ivi Sanaderu koje je počelo nešto više od godinu dana u samoj je završnici. Nakon današnjeg svjedoka Pala Kare iz INA-e, u ponedjeljak se očekuje iznošenje obrane bivšeg premijera, a potom su na redu završne riječi. Datum izricanja presude još uvijek nije poznat, a za sada se tek neslužbeno spekulira o kraju idućeg tjedna.

Inače, jučer se na Sanaderovu suđenju ponovno nije pojavio Stephan Hurlimann, direktor jedne od Ježićevih tvrtki koji je odbio svjedočiti putem videolinka.

"Stoga vas ovime obavještavam kako nemam ništa za dodati svojem iskazu pa time ne vidim nikakvog razloga svjedočenju putem videolinka. Slijedom navedenog, primite na znanje da ne pristajem svjedočiti putem videolinka", pročitao je sudac Ivan Turudić Hurlimannov faks.

Na klupi za svjedoke jučer se ponovno našla i bivša šefica Janafa Vesna Trnokop Tanta pozvana da pobije Fazekašev iskaz. On je naime, na suđenju rekao da nikada nije predstavljao MOL već Jukos u pregovorima oko Družbe Adrije.

Pročitajte više