Seljaci najavljuju prosvjede: "Bilo je loših ministara, ali svi su platili poticaje do Uskrsa"

SLAVONSKI seljaci opet bi mogli na ulice, ne budu li im isplaćene obećane potpore. Rok je bio kraj ožujka, ali do danas su međutim novci od potpora stigli na račune samo dvadesetak posto poljoprivrednika.

Kako kaže tajnik Zajednice Udruga seljaka Slavonije i Baranje Stanko Zdravčević, nisu poznati kriteriji po kojima su dijeljeni. Ima jasnu poruku za ministra Tihomira Jakovinu.

"Kad završe blagdani, onda ćemo, ako ne bude isplaćeno, svakako ići u prosvjede. To ne želimo nikako, želimo da ministar Jakovina to riješi. Bilo je loših ministara, političkih ministara, nesposobnih ministara, svakakvih ministara je bilo u povijesti hrvatske Vlade, ali niti jedan i nikada do ovog doba, do Uskrsa nije ne isplatio poticaje. Ovo je prvi put i to je žalosno i tužno prema seljacima. Ja bih volio njega vidjeti da mu netko 10 mjeseci ili godinu dana ne isplati plaću", rekao je Zdravčević za osječki Radio Plus.

Ministar Jakovina je na prozivke seljaka poručio da one nisu točne. "To nije istina. Od 95 tisuća podnesenih zahtjeva, preko 75 tisuća je već isplaćeno. S isplatama smo počeli 26. ožujka i one su u tijeku", pojasnio je Jakovina.

Pročitajte više