Varaždin raspisao natječaj za zbrinjavanje otpada

GRAD Varaždin raspisuje natječaj za odabir koncesionara koji će zbrinjavati novonastali otpad u Varaždinu. "Danas smo poslali obavijest Ministarstvu o namjeri osnivanja povjerenstva koje će to i provesti", kaže gradonačelnik Goran Habuš.

"Natječaj je odgovoren 30 dana, nakon toga rok žalbi je 15 dana što znači da bi, ukoliko ne bude žalbi, u 45 dana bi mogli imati rješenje što se tiče tekućeg otpada. Što se tiče baliranog otpada Ministarstvo zaštite okoliša prikuplja ponude do 14. lipnja, a oni će odabrati najpovoljnijeg ponuđača", rekao je Habuš.

Inspektorica zaštite okoliša odobrila je baliranje otpada daljnjih 30 dana na dosadašnjoj lokaciji. U međuvremenu Grad traži novo odlagalište kamo će se otpad odlagati do završetka natječaja i odabira koncesionara, a po potrebi i kasnije. Habuš je kratko komentirao izjavu poduzetnika Davora Patafte da je za probleme u zbrinjavanju otpada u Varaždinu kriv prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić.

"Teško je to komentirati. Ako pogledate zadnjih nekoliko brojeva regionalnih tjednika u jednom sam Čačićev potrčko, u drugome pišem da ne slušam niti Holy niti Čačića, a sad mi je opet Čačić tata. Panika je izgleda zavladala, ide se na onu najnižu razinu, iznose se neistine i laži, a činjenice ostaju negdje sasvim drugo", zaključio je Habuš.

Pročitajte više