Afganistan pohvalio pojačani američki angažman

Foto: FAH

AFGANISTANSKO ministarstvo obrane pohvalilo je u subotu jače američko sudjelovanje u borbi s talibanima koje će mu omogućiti da poveća svoje operativne kapacitete na terenu, ocijenio je glasnogovornik.

"Pozitivno ocjenjujemo najavu Sjedinjenih Država o jačem sudjelovanju u ratu protiv terorizma u Afganistanu jer nam je njihova pomoć još potrebna", rekao je za AFP general Daulat Waziri.

"Ne treba nam samo više ljudi na terenu, nego i njihovi instruktori i njihova pomoć u opremanju naših zračnih snaga", dodao je.

"Njihovo će sudjelovanje povećati naše operativne kapacitete. Zadovoljni smo tom najavom i nadamo se da će se rat s terorizmom brzo završiti".

General Waziri je rekao da "rat u Afganistanu nije građanski sukob, nego rat protiv terorizma. Zemlje koje su se u nj uključile trebale bi, dakako, ostati ovdje, a SAD je jedna od njih", istaknuo je.

Američki predsjednik Barack Obama odobrio je ovog tjedna američkim snagama u Afganistanu da otvorenije napadaju talibane koji prijete vladi u Kabulu.

Pročitajte više