Ako mislite da ste bolji od Fabera, prijavite se na natječaj za šefa policije

TOČNO tjedan dana nakon što je premijer Ivo Sanader rekao za novog ravnatelja policije da "svi znamo da postoji natječaj", ministar unutarnji poslova Tomislav Karamarko raspisao je danas javni natječaj za novog glavnog ravnatelja policije.

Puževim koracima na mafiju: Još nema natječaja za ravnatelja policije

Kako stoji u natječaju, kandidati se mogu prijaviti u idućih osam dana, a trebali bi ispunjavati stručne uvjete natječaja. Riječ je o završenom sveučilišnom diplomskom studiju, a treba imati i diplomski specijalistički stručni studij ili visoku stručnu spremu društvenog, tehničkog ili prirodnog smjera. Također, potrebno je imati i četiri godine radnog iskustva na odgovarajućim poslovima, istaknute rezultate u području od značaja za rad državnog tijela te položen stručni ispit.

Izabrani kandidat primit će su u službu na neodređeno vrijeme, ali uz obvezni probni rad od šest mjeseci, a natjecati se mogu i kandidati koji nemaju položen državni stručni ispit ako ga polože u roku o šest mjeseci od isteka probnog rada, te ako budu ocijenjeni ocjenom "zadovoljava".

Inače Vlada je još u petak za privremenog glavnog ravnatelja policije imenovala Vladimira Fabera, do okončanja natječaja. Premijer Sanader u jednoj svojoj kurtoaznoj izjavi o ravnatelju policije, poručio je kako se svi mogu javiti na natječaj, bez obzira na Fabera, pa ukoliko budu bolji kandidati od trenutnog v.d.-a razmotrit će se i njihova kandidatura. 

I.Ć.
Foto: Arhiva

Pročitajte više