Američka vojska ubila ženu i dvoje djece u Afganistanu

AMERIČKA je vojska u napadu na selo blizu granice s Pakistanom, koji se dogodio rano jutros, ubila šestero ljudi, uključujući dvoje djece te jednu ženu, javlja Associated Press.

Napad se dogodio dan nakon što je NATO ubio 12 pobunjenika u zračnom napadu u južnom dijelu Afganistana, poričući optužbe dvojice afganistanskih zakonodavaca da je među mrtvima bilo civila.

U današnjem napadu ubijena su tri muškarca, uključujući i jednog koji je radio kao pogranični policajac na granici između Afganistana i Pakistana, rekao je Mirza Gul, stanovnik sela Hom u provinciji Khost, gdje se napad i dogodio.

Glasnogovornik guvernera provincije Khost, Khibar Pasthun, potvrdio je kako je među poginulima jedna žena i dvoje djece.

Službenik Amerikom predvođene savezničke koalicije, nije htio komentirati slučaj, ali je rekao kako se priprema službena izjava.

Napad je počeo iza ponoći rano jutros i trajao je oko sat vremena, rekao je Gul. Vojnici su prvo došli s prevoditeljem, a nakon toga ih je došlo još više helikopterom, dodao je Khadim Khan, član obitelji.

Guverner provincije Khost, Arsallah Jamal, pozvao je američke snage da potraže pomoć Afganistanaca u noćnim napadima, tvrdeći kako bi Afganistanci bili u poziciji smanjiti broj grešaka.

B.V.
Foto: AFP

Pročitajte više