Ante Gotovina poslao brzojav sućuti u redakciju Nacionala

NA DAN pogreba Ive Pukanića u redakciju Nacionala stigao je brzojav iz Haaga. General Ante Gotovina, koji je Pukaniću dao intervju još dok je bio u bijegu, njegovim je kolegama na ovaj način izrazio sućut. "Poštovani, primite moju iskrenu sućut povodom smrti gospodina Ive Pukanića", sve je što stoji u kratkom brzojavu kojeg potpisuje general Ante Gotovina.

Pukanićevi su suradnici danas vrijedno radili kako bi spremili idući broj Nacionala, koji će se na kioscima naći sutra i bit će u potpunosti posvećen Ivi Pukaniću. Novinari Nacionala ovim će brojem podsjetiti na Pukanićeve najveće novinarske uspjehe i važne detalje njegove biografije, a poanta cijelog broja bit će sadržana u komentaru Srećka Jurdane.

U svom komentaru povodom Pukanićeve smrti Jurdana iznosi slične optužbe poput onih koje je uputio danas držeći govor na Pukanićevom sprovodu. Podsjetimo, Jurdana je optužio hrvatsku policiju i novinare kojima su danas, kako kaže, "ruke krvave". Policiju Jurdana optužuje za Pukanićevu smrt jer su mu ukinuli zaštitu iako nisu pronašli čovjeka koji ga je pokušao ubiti u travnju, a novinare zato što su Pukanića ismijavali i pisali kako je inscenirao pokušaj atentata.

J.C.
Foto: AFP

Pročitajte više