Antolović: Bandićeva izjava "poticanje na bezakonje"

Državni tajnik Ministarstva kulture Jadran Antolović danas je "poticanjem na bezakonje" ocijenio izjavu zagrebačkoga dogradonačelnika o jednogodišnjoj odgodi primjene odluke o spomeničkoj renti u Zagrebu, upozorivši kako se ta odluka, donijeta koncem 2003. nije primijenjivala ni prošle godine. L

Dogradonačelnik Milan Bandić izjavio je sinoć na HTV-u da će Zagreb odgoditi primjenu odluke o spomeničkoj renti i već ubrani novac vratiti uplatiteljima.

Zagreb je bio procijenio da će od rente u 2004. ubrati 175 milijuna kuna, a ubrao je tek 10 posto toga iznosa.

"Izjava zagrebačkoga dogradonačelnika da će odgoditi provedbu odluke o spomeničkoj renti poticanje je na bezakonje", rekao je državni tajnik Antolović, koji smatra da dogradonačelnik nema pravo vraćati ubrani novac.

Za razliku od Bandića drugi visoki zagrebački dužnosnici "zalažu se za izmjenu i primjenu odluke o spomeničkoj renti", rekao je Antolović.

Odluku o spomeničkoj renti u Zagrebu smatra ishitrenom jer nije uzela u obzir razlike među djelatnostima i drži da je treba promijeniti, a nakon toga bez odgode provesti.

Po njegovim riječima zaista nije logično da isti iznos rente u određenoj zoni plaćaju mali obrtnici i prodavaonice namještaja pa stoga reagiranja smatra opravdanima.

Po postojećoj odluci korisnici poslovnih prostora po četvornom metru u zoni A trebaju plaćati sedam, u B pet, a u C tri kune.

(Hina) xmc ysšh

Pročitajte više