Antonia Balek tvrdi da je zovu njemački paraolimpijci, Nijemci to negiraju

"RAZOČARANA sam svime što se dogodilo nakon mog povratka iz Pekinga i još uvijek ne mogu vjerovati na što su sve neki ljudi spremni. Mislim u prvom redu na vodstvo Paraolimpijskog odbora, čije me je ponašanje šokiralo. Zbog svega toga ozbiljno razmišljam o prihvaćanju ponude koju sam nedavno dobila iz sportskih krugova u Njemačkoj, da se pridružim njihovim paraolimpijcima", rekla je Antonia Balek za Slobodnu Dalmaciju.

Balek kaže kako je u četvrtak navečer zadnji put telefonski razgovarala s Odborom koji se javno ogradio od njenih izjava i poručio joj da bi se trebala izjasniti o prijedlozima za raspodjelu nagrada i o Jakeljiću, od čega je krenuo sukob. "Na to sam im odgovorila da sam o tome sve rekla", kaže Balek.

No, mediji javljaju kako sportski direktor Njemačkog sportskog saveza invalidnih osoba Frank Thomas Hartleb ništa ne zna o cijeloj priči. Nijemci nisu zvali Antoniju Balek da nastupa za njih, niti bi je zvali dok se optužbe u Hrvatskoj ne riješe, kaže Hartleb, ali dodaje kako je moguće da ju je zvao neki od 4000 njemačkih klubova.

Podsjetimo, Antonia Balek je suspendirana i nalazi se pod istragom Hrvatskog paraolimpijskog odbora zbog proturječnih izjava koje je davala nakon njenog povratka iz Pekinga, a kada se čak pojavila i sumnja u njenu invalidnost.

J.C.
Foto: Xinhua

Pročitajte više