APOSTOLSKI NUNCIJ LOZANO POHODI RIJEČKU NADBISKUPIJU

Apostolski nuncij u Hrvatskoj nadbiskup Francisco Javier Lozano danas se u sklopu prvog službenog pohoda Riječkoj nadbiskupiji susreo s riječkim nadbiskupom Ivanom Devčićem i suradnicima u Domu pastoralnih posjeta u Lovranu.

Nadbiskup Devčić predstavio je nunciju Lozanu Riječku nadbiskupiju, a nuncij Lozano prisjetio se pohoda pape Ivana Pavla II Rijeci i Hrvatskoj te iskazao nadu da će taj posjet dati dodatni poticaj djelovanju Nadbiskupije.

Nuncija Lozana pozdravili su predstavnici lokalnih vlasti i predali mu prigodne poklone. U toj je prigodi riječki nadbiskup Devčić istaknuo potrebu za suradnjom Crkve sa svjetovnim vlastima.

U popodnevnim satima nadbiskup Lozano u Rijeci će pohoditi provincijalni samostan Sestara Milosrdnica, kuću maticu Sestara Presvetog Srca Isusova na Drenovi i trsatski franjevački samostan.

U nedjelju, 28. ožujka susrest će se s bogoslovima i sjemenišnim poglavarima u Bogoslovnom sjemeništu "Ivan Pavao II" i s njima slaviti nedjeljnu euharistiju. Istoga dana susrest će se s redovnicama Rijeke i okolice u Nadbiskupskom domu te s klerom i vjernicima u sklopu korizmenog hodočašća Čudotvornom raspelu u katedrali Sv. Vida.

U ponedjeljak, 29. ožujka nuncij Lozano posjetit će riječku Salezijansku klasičnu gimnaziju te se sastati s predstavnicima gradske i županijske uprave.

(Hina) hšup yln

Pročitajte više