Banac se zalaže za povezivanje s SDP-om

Predsjednik Liberalne stranke (LS) Ivo Banac rekao je danas na Središnjem odboru kako drži da bi povezivanje s SDPom mogao biti drugi korak u izgradnji opozicijskog bloka, nakon povezivanja i ujedinjenja LSa, Libre i HNSa, kojemu se, kako je rekao, nada. L

Ističući kako nema nikakvih liderskih ambicija, Banac je rekao da dragovoljno predaje sve funkcije drugima, ukoliko će to pomoći stvaranju liberalno-demokratske koncentracije i pobjedu ujedinjene opozicije na idućim izborima.

"Moramo se odreći dijela svoje osobnosti kako bismo realizirali projekt liberalno demokratskog povezivanja", poručio je Banac.

LS može postati stranka liberalnog povezivanja, naglasio je Banac dodajući kako je upravo stoga pokrenuo inicijativu za povezivanje s Librom i HNS-om.

Podsjetio je kako je 4. svibnja održan sastanak s vodstvom Libre i HNS-a, a 3. lipnja je s vodstvom Libre potpisana Izjava o programsko-političkoj suradnji, u kojoj se predviđa očitovanje visokih stranačkih tijela o razinama suradnje i ujedinjenju LS-a i Libre.

(Hina) xkt yjn

Pročitajte više