Bandić još četiri godine predsjednik zagrebačkoga SDP-a

ZAGREBAČKI gradonačelnik Milan Bandić vodit će i sljedeće četiri godine gradske socijal-demokrate, odlučeno je večeras na izbornoj konvenciji zagrebačkog ogranka SDP-a.

S nešto više od 89 posto glasova, ili 381 glasom, Milan Bandić pobijedio je protukandidata Šandora Dembizta, docenta na Fakultetu elektrotehnike i računarstva.

Na čelu zagrebačkoga SDP-a Bandić je od njegova osnutka, a na posljednjoj izbornoj konvenciji u prosincu 2001. nije imao protukandidata.

Za zamjenika predsjednika Gradskog ogranka SDP-a izabran je Ivo Jelušić, Bandićev zamjenik i u Gradskom poglavarstvu, koji se na konvenciji jedini natjecao za tu dužnost.

Za potpredsjednike su izabrani gradski zastupnik Jurica Meić, pročelnik Gradskog ureda za financije Slavko Koić i dekanica zagrebačkog Agronomskog fakulteta Jasmina Lukač Havranek.

Za tri potpredsjednička mjesta natjecalo se devetero kandidata. U prvom krugu nitko nije dobio dovoljan broj glasova, u drugom su izabrani Meić i Koić, a u trećem krugu izabrana je Jasmina Lukač Havranek.

Na konvenciji je izabrano i sedam članova Nadzornog odbora te 49 članova Glavnog odbora zagrebačkoga SDP-a.

Pročitajte više