Bandić "priznao pogrešku" u poskupljenju gradskih komunalija

RJEČNIKOM "malih ljudi" obratio se gradonačelnik Zagrepčanima koji od danas plaćaju 40 posto skuplju potrošnju vode, 27 posto skuplju uslugu odvoženja smeća te ukupno 16 posto skuplji račun Vodoopskrbe i odvodnje.

"Iako su poskupljenja vode i odvoza smeća bila nužna, ipak sam u nečemu pogriješio. Trebao sam inzistirati na tome da se bolje obrazlože." - otvorio je Bandić srce građanima kojima je na čelu.

"Kad kažem bolje, ne mislim samo na argumentaciju - koje hvala Bogu - ima, nego u prvom redu na timing." - pojašnjava gradonačelnik.

Riječi su ovo koje je gradonačelnik Milan Bandić uputio Zagrepčanima putem svoje web stranice na kojoj je još jednom obrazložio zbog čega su spomenute stavke kućnog proračuna morale poskupjeti.

"Ne možeš se nadati da te ljudi razumiju, da shvate da je Zagrebu potrebna temeljita sanacija i obnova vodovodne mreže, da je pročistač otpadnih voda najveća investicija u gradu i da to netko mora platiti, da je nafta zadnjih godina drastično poskupjela, a Čistoća devet godina nije podizala cijene..., dakle, ne možeš očekivati da to ljudi  prihvate, ako najprije podigneš cijene, a onda počneš objašnjavati zašto si to učinio." - napisao je Bandić u kraćem obraćanju posjetiteljima stranica.

"No greške se događaju i to toliko banalne da jedva vjeruješ da si im i sam kumovao." - piše Bandić.

"Da malo zaoštrim stvar: ako od nekog posuđuješ novac, prije nego što ti ga dade, pametno je da mu kažeš kada ćeš mu ga vratiti. Inače će pomisliti da muljaš. A Grad zaista s vodom i smećem nije ništa muljao. To je bila neminovnost." - priznao je gradonačelnik.

Tako, iako se trenutno nalazi na sjeverno-američkoj turneji na kojoj će između ostaloga gostovati i na molitvenom doručku Georgea W. Busha, Bandić i preko "velike bare" misli na Zagreb, te pomoću interneta upravlja gradom.

Za kraj podsjetimo da je cijena kubičnog metra vode od danas veća za 1,20 kuna za domaćinstva i 1,30 kuna za industrijske potrošače.

Računi Vodoopskrbe i odvodnje povećani su za 16 posto, dok ostale naknade Vodoopskrbe za sada neće rasti. Nova cijena je 8,39 kuna po kubičnom metru za kućanstva, a u industriji ona iznosi 19,29 kuna.

Osim poskupljenja od 27 posto za usluge odvoženje smeća, Čistoća će uslugu odvoza glomaznog otpada ubuduće naplaćivati 12 kuna po kućanstvu.

I.K.

Pročitajte više