Banožić izgubio na sudu, ophodni brodovi ostaju Brodosplitu. MORH najavio žalbu

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Upravni sud u Splitu donio je nepravomoćno rješenje kojim je Brodosplit ostao upisan kao vlasnik obalnih ophodnih brodova, piše Večernji list, navodeći da se predsjednik uprave Brodosplita Tomislav Debeljak nada novoj državnoj uplati, dok MORH najavljuje žalbu.

"Ovo je očekivana odluka Upravnog suda u Splitu. Hvala Bogu da je sud brzo donio odluku i da nam ta tužba nije odnijela još godinu dana. Sada treba sjesti i početi raditi, a ne tražiti načine kako ne raditi", komentirao je Debeljak rješenje Upravnog suda u Splitu kojim je odbačena tužba i prijedlog Republike Hrvatske za određivanje privremene mjere kojom se zabranjuje Brodogradilištu specijalnih objekata otuđenje i opterećenje brodova u gradnji.

Riječ je o obalnim ophodnim brodovima. Time ostaje na snazi rješenje kojim ih je splitska Lučka kapetanija upisala i uknjižila splitski škver kao njihova vlasnika. Tomislav Debeljak nada se da će se dogovoriti s MORH-om. Traži korekciju cijena koje su u međuvremenu znatno narasle, nakon čega bi, kako najavljuje, nastavio s poslom. Komunikacija je, kaže, uspostavljena.

MORH angažirao Državno odvjetništvo

"Izmijenili smo dva dopisa, konačno smo dobili nekakav odgovor od MORH-a sa željom da se konačno sastanemo. Na dispoziciji smo da konačno sjednemo, dogovorimo se i krenemo raditi", izjavio je Debeljak koji rješava administrativnu proceduru kako bi aktivirao kredit jednog američkog fonda zahvaljujući kojemu najavljuje da će uskoro pokrenuti proizvodnju u splitskom brodogradilištu.

MORH je, kako je uobičajeno, i ovoga puta angažirao Državno odvjetništvo, i to ŽDO Split da na sudu brani njegove, odnosno interese RH. Stoga je prvostupanjska odluka Upravnog suda u Splitu o problematici obalnih ophodnih brodova jako iznenadila odgovorne u MORH-u.

Za sada tek kratko komentiraju nastalu situaciju i šalju obavijest da će "nadležno državno odvjetništvo uložiti žalbu Visokom upravnom sudu RH na navedeno rješenje", piše Večernji list.

Pročitajte više