Batarelo dobila zeleno svjetlo za kandidaturu za splitsku gradonačelnicu

Foto: Hina

AIDA BATARELO večeras je dobila potvrdu kod Gradskog odbora splitskog SDP-a za kandidaturu za splitsku gradonačelnicu. Nitko nije bio protiv, ali je ipak bilo i ponešto suzdržanih članova Gradskog odbora. Batarelo je tako i službeno postala kandidatkinja SDP-a za nasljednicu Ive Baldasara.

Nisu se očekivali neki veći problemi na večerašnjoj sjednici Odbora jer splitski SDP dugo je tražio svog kandidata, a dobrovoljaca baš i nije bilo. U SDP-u su već unaprijed prihvatili poraz i svi su smatrali da će onaj koji se odluči na ovaj izazov zapravo biti žrtvovan jer nema nikakve izglede da ponovi uspjeh Ive Baldasara, tj. dobije izbore.

Mogućnost da se kandidiraju otklonili su i šef splitskog SDP-a Darko Parić i šef kluba vijećnika u Gradskom vijeću Milan Blaževski. Zainteresirani nisu bili ni nekadašnji Milanovićevi ministri Branko Grčić i Ranko Ostojić.

Okušati se htio Zoran Barac, direktor gradske tvrtke Parkovi i nasadi, no pitao je Baldasara, a ovaj je zatražio mandat u slučaju kandidature. Barac se povukao, izbor se suzio na Batarelo.

Gradski odbor večeras raspravlja i o profesoru Josipu Milatu i prodekanici Filozofskog fakulteta Mariti Brčić Kuljiš. Dali su podršku ministru plagijatoru.

 

Pročitajte više