Biometeorološka prognoza za Zagreba od 30. siječnja do 2. veljače

Zavod za javno zdravstvo grada Zagreba izvijestio je da je biometeorološka prognoza za sutra, 30. siječnja, relativno povoljna. L

Očekuje se dobro raspoloženje uz dobru radnu koncentraciju i miran san.

Bolesnici s anginom pectoris zbog niskih temperatura trebaju izbjegavati noćne i ranojutarnje izlaske, redovito uzimati preporučene lijekove te imati uza se nitroglicerin brzog djelovanja.

Astmatičari trebaju zaštititi usta i nos od hladnog zraka.

Zbog snježnih padalina proteklih dana nema peluda u zraku, a današnjim mjerenjem zrak je zdravstveno ocijenjen kao dobar.

I za subotu, 31. siječnja, biometeorološka prognoza relativno je povoljna, a većina će se ljudi osjećati dobro. Bolesnici s anginom pectoris zbog niskih temperatura trebaju izbjegavati noćne i ranojutarnje izlaske, redovito uzimati preporučene lijekove i imati uza se nitroglicerin brzog djelovanja. Astmatičari trebaju zaštititi usta i nos od hladnog zraka.

Biometeorološka prognoza relativno je povoljna i za nedjelju i ponedjeljak, 1. i 2. veljače . Nastavlja se razdoblje dobrog raspoloženja uz primjerenu radnu koncentraciju. Kronični bolesnici, osjetljivi na vrijeme, neće imati tegoba.

(Hina) pp/sp sp

Pročitajte više