Bivši Mostov ideolog Relković: Plenković me pozvao da mu budem savjetnik

Foto: Index/FaH

JUTROS se u dijelu medija pojavila informacija da je premijer Plenković pozvao nekadašnjeg ideologa  Mosta Ivicu Relkovića u svoj savjetnički tim. Tu informaciju je u razgovoru za N1 prokomentirao je i jedan od članova Mosta, Maro Kristić, a sam Relković je u razgovoru za Index potvrdio tu informaciju, ali tvrdi kako mu je to mjesto ponuđeno u vrijeme kad je davao ostavku u Mostu.

"Premijer me pozvao da budem njegov savjetnik u trenutku kad sam davao ostavku u Mostu. Bio je tada s nama i ministar Kovačić. Tada sam rekao da ne mogu biti osoba između Mosta i HDZ-a", rekao je Relković za Index.

"Moja je stvar, ne Mostova, kome dajem savjete", rekao je komentirajući izjave Mostovog Mare Kristića.

Spreman na suradnju sa svima

"Sjedam za stol s mnogima, otvoren sam po pitanju savjetovanja političara i različitih političkih opcija, i kad bi, recimo, Davor Bernardić, došao na vlast, savjetovao bih i njega", kaže Relković.

"Ponavljam, moj posao moja je odluka, a ne političkih opcija koje se prepucavaju", odlučan je Relković.

Planovi za blog

Kad su u pitanju planovi za budućnost, otvorene su sve karte.

"Trenutno želim svoj blog pretvoriti u političko-analitički portal. Ako netko bude vidio mogućnost da ga savjetujem na taj način... Ja dajem savjete tako da ih druga strana nije dužna poslušati", zaključio je.

Spomenuo je i kako je tijekom suradnje s Mostom upozoravao na različite situacije koje je kasnije analizirao na svom blogu.

Grmoja: Relković je u svojim analizama naklonjem Plenkoviću


Komentar Plenkovićeve ponude Relkoviću zatražili smo i od saborskog zastupnika Mosta Nikole Grmoje, koji je Indexu rekao: "Relković već duže vrijeme nema nikakvog kontakta s Mostom i ne znamo koliko je i na koji način povezan s HDZ-om i Plenkovićem. Teško je ne primjetiti kako je u svojim analizama naklonjen Plenkoviću, a o tome hoće li prihvatiti Plenkovićevu ponudu trebate pitati njega".

Pročitajte više