BOZANIĆ NA ZASJEDANJU PREDSJEDNIKA BK EUROPE

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije, zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, sudjelovao je na plenarnom zasjedanju Vijeća europskih biskupskih konferencija (CCEE) koje se od 30. rujna do 3. listopada održavalo u Leedsu, u Velikoj Britaniji. L

Na tom skupu koji je okupio predsjednike 34 biskupske konferencije iz Europe, Bosnu i Hercegovinu predstavljao je msgr. Franjo Komarica, javlja Katolička tiskovna agencija (KTA) iz BiH.

Biskupi su, između ostalog, raspravljali i o ulozi kršćanstva i Crkve u današnjoj Europi, o stanju kršćanstva u europskim zemljama, o odnosu kršćanstva i drugih religija te o odnosu Crkve i europskih institucija, posebno Europske Unije.

Prije početka zasjedanja CCEE-a predsjednici BK jugoistočne Europe održali su svoje zasebno zasjedanje te dogovorili pojedinosti za svoju redovnu godišnju skupštinu koja će se održati u Sarajevu od 25. do 27. veljače 2005. godine.

Biskupe je na zasjedanju pohodio je i nadbiskup Canterburya i primas Anglikanske crkve Rowan Williams koji je govorio o suvremenom ekumenizmu među kršćanima.

(Hina) xpp ysb

Pročitajte više