Britanski TV doktor pacijentici radio botoks u zamjenu za seks

Screenshot: YouTube/Tijion Esho

Britanski TV doktor Tijion Esho (42) dao je u svojoj klinici pacijentici besplatni botoks u zamjenu za seksualni odnos, utvrdio je medicinski sud. Liječnik, koji je gostovao u emisijama This Morning na ITV-u, Morning Live na BBC-ju i Body Fixers na E4, priznao je neprimjerene kontakte s pacijenticom iz Newcastlea, ali je zanijekao da je odnos bio fizičke prirode. 

Britanski Medicinski sud (MPTS) je ustanovio da je pacijentici primijenio tretman botoksom u zamjenu za seks. Esho je rekao da je razočaran odlukom suda. 

Pacijentica je pružala seksualne usluge putem OnlyFansa

Liječnik je priznao neprimjeren emocionalni odnos sa ženom, nazvanom pacijentica A, s kojom je razmjenjivao seksualne poruke na Instagramu. No dodao je kako s njom nije imao fizički seksualni kontakt. Pacijentica A je pružala seksualne usluge putem OnlyFansa i web kamera. 

Povjerenstvo je presudilo da je Esho imao seksualni odnos s pacijenticom A u svojoj klinici u Newcastleu 2021. godine i da joj je besplatno primijenio botoks. Također je utvrdilo da su on i žena imali seksualni kontakt tijekom prethodnih konzultacija. Sud je zaključio da je ponašanje liječnika bilo motivirano seksom. 

Kasnije ovog mjeseca će se održati dodatno saslušanje kako bi se utvrdilo može li Esho nastaviti s liječničkom praksom zbog ovog incidenta, piše BBC.

"Ponavljam, odnos nikada nije prešao u fizički seksualni kontakt"

Esho je nastupio u jutarnjem programu ITV-a kako bi dao svoje medicinsko mišljenje i komentirao rasprave o estetskoj kirurgiji. Ponekad je gostovao u emisiji BBC-ja Morning Live. Kanal E4 ga je redovito konzultirao tijekom emisije Body Fixers. Esho vodi istoimenu kliniku koja ima lokacije u Londonu, Liverpoolu i Dubaiju te mnoštvo slavnih klijenata. 

"Tijekom saslušanja i istrage, pri kojoj sam u potpunosti surađivao, naglasio sam da duboko žalim zbog pogrešaka koje sam napravio u komunikaciji s pacijenticom A te sam priznao optužbe koje se odnose na ozbiljne pogreške u procjeni i ponašanju", izjavio je Esho. 

"Zaista mi je žao zbog tih postupaka i ispričavam se svima koje sam zbog toga iznevjerio. Međutim, kategorički ponavljam da odnos nikada nije prešao u bilo kakav fizički seksualni kontakt. Moj životni cilj je pomaganje drugima i tome sam potpuno posvećen", dodao je. 

Pročitajte više