Deveta međunarodna izložba karikatura od 15. lipnja u Lisinskom

DEVETA Međunarodna izložba karikatura Zagreb 2004., za koju je 548 karikatura poslalo 246 autora iz 41 države, bit će otvorena 15. lipnja navečer u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Zlatnu medalju 9. međunarodne izložbe karikatura, koja je posvećena pravdi, odlukom Ocjenjivačkog suda, dobio je Mojmir Mihatov, karikaturist iz Hrvatske, srebrnu medalju Slawomir Luczynski iz Poljske te brončanu medalju Viacheslav Bibishev iz Rusije. Dodijeljeno je i pet posebnih priznanja karikaturistima iz Ukrajine, Rumunjske, Koreje i Hrvatske.

Hrvatsko društvo karikaturista u povodu izložbe objavilo je katalog u kojem su objavljene, uz ine, i pobjedničke karikature.

"U stvarnom svijetu pravda je napušteno siroče, odbačena igračka, prognanica civilizacije na samom izmaku snaga", zapisao je u predgovoru kataloga član Ocjenjivačkog suda Antun Krešimir Buterin, napominjući kako su karikaturisti iz svih dijelova svijeta dokazali ovom prigodom da je pravda itekako živa, svima draga, bliska i zahvalna tema.


Pročitajte više