KORONAVIRUS

Die Welt: Novi soj korone koji je otkriven u Britaniji je u Njemačkoj još od studenog

Foto: Index/Wikipedia

IZGLEDA da je novi soj koronavirusa, otkriven u Britaniji, u Njemačkoj prisutan od studenog. utvrdili su liječnici naknadno provjeravajući uzorke starijeg pacijenta koji je u međuvremenu umro, izvijestio je list Die Welt u ponedjeljak.

Stručnjaci na medicinskom fakultetu u Hannoveru uspjeli su potvrditi varijantu B1.1.7  virusa u uzorcima dobivenim od pacijenta koji je imao komorbiditete, izvijestio je list pozivajući se na regionalnog ministra zdravstva njemačke savezne držane Donje Saske.

>> Novi soj korone se brže širi i više mutira. Cjepiva zbog toga neće postati beskorisna

Berlinska bolnica Charité potvrdila je prve nalaze, dodaje se u izvješću.

Za novi soj koronavirusa, koji se brzo širi Britanijom, smatra se da je zarazniji, no prve analize sugeriraju da ne izaziva teže simptome od sojeva koji su do sada kružili.

>> Novi soj koronavirusa prvi put potvrđen u Njemačkoj

Njemačka država Baden-Württemberg prošlog je tjedna objavila da su lokalne vlasti detektirale novi soj i kod jedne osobe koja je došla zrakoplovom iz Britanije u Frankfurt 20. prosinca.

Putnik je želio posjetiti rođake, a bio je pozitivan na testiranju napravljenom po njegovom dolasku. Članovi obitelji su ga dovezli automobilom s frankfurtskog aerodroma i od tada je u izolaciji u njihovoj kući.   

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više