Đakovo: sufinanciranje nabave agrometeoroloških stanica

U vinariji "Đakovačkih vina" d.d. u Mandićevcu pokraj Đakova župan Krešimir Bubalo s predstavnicima 12 gradova i općina iz Osječkobaranjske županije potpisao je danas ugovor o sufinanciranju nabave 10 agrometeoroloških stanica. L

To su tzv. CDA uređaji kojima se želi unaprijediti voćarstvo i vinogradarstvo, a očitavaju atmosfersko stanje po kojem vinogradari i voćari mogu pratiti stanje u nasadima i pravodobno primijeniti mjere zaštite i drugo.

Deset novih uređaja vrijedi 300.000 kuna, a po ugovoru Županija i 12 jedinica lokalne samouprave - gradovi Osijek, Donji Miholjac, Valpovo i Belišće, te općine Petlovac, Petrijevci, Bilje, Darda, Viljevo, Satnica Đakovačka, Erdut i Kneževi Vinogradi - obvezale su se da će sudjelovati s po 50 posto.

Župan Bubalo istaknuo je kako je devet uređaja već postavljeno na našičkom, đakovačkom i osječkom području te u općinama Drenju, Erdutu, Feričancima, Bizovcu, Marijancima i Zmajevcu, a s novonabavljenih 10 Županija je sada dobrim dijelom pokrivena tim uređajima.

"Godine 2005. Županija će u cijelosti biti pokrivena CDA uređajima", najavio je Bubalo nakon obilaska pogona tvrtke "Đakovačkih vina" d.d. i razgledanja uređaja u vinogradu obiteljskog gospodarstva Miroslava Bošnjaka u Mandićevcu.

(Hina) xsžup yvkn

Pročitajte više