Djelatnica oštetila Primus banku za 1,2 milijuna kuna

ZAGREBAČKA policija podnijela je kaznenu prijavu protiv 37-godišnje djelatnice "Primus banke", zbog sumnje da je na nagovor 28-godišnjeg muškarca, zlouporabom položaja i ovlasti, te krivotvorenjem dokumenata banku u kojoj je radila oštetila za više od 1,2 milijuna kuna.

Kao odgovorna osoba u poslovnici Primus banke, u Ilici 75, ona je na nagovor 28-godišnjaka, od 22. studenog 2001. do lipnja ove godine, skidala devize i kune sa štednih i depozitnih računa klijenata banke i predavala ih 28-godišnjaku bez ikakve potvrde ili isplatnice.

Skidanje novca s računa drugih građana prikrivala je fiktivnim otvaranjem računa i zatvaranjem stavki po postojećim i po samoinicijativno otvorenim štednim partijama drugih klijenata banke te sastavljanjem i potpisivanjem fiktivnih uplatnih i isplatnih listića na ime i u ime klijenata Primus banke, navodi policija.

Policija dodaje i da je protiv 28-godišnjaka podnijeta i kaznena prijava zbog dva kaznena djela prijevare.

Tijekom prošle godine on je u Primus banci dva puta podigao kredite, koje nije vratio. Na taj je način, na štetu banke, pribavio protupravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 269.627 kuna, doznaje se u policiji.

Pročitajte više