Djelatnici UN-a u Hrvatskoj o napadu na sjedište UN-a u Bagdadu

DJELATNICI Ujedinjenih naroda u Hrvatskoj u svom su priopćenju u četvrtak izrazili zgražanje terorističkim napadom 19. kolovoza na sjedište UN-a u Bagdadu, u kojem su ozlijeđeni brojni njihovi kolege a još nepoznat broj ih je izgubio živote, uključujući posebnog izaslanika za Irak, Sergia Vieru de Mella.

U priopćenju se navode riječi glavnog tajnika UN-a Kofija Annana da "ništa ne može opravdati taj čin neprovociranog i smrtnonosnog nasilja protiv ljudi koji su otišli u Irak s jednim ciljem da pomognu iračkom narodu da ponovno stekne nezavisnost i suverenitet, te obnovi svoju zemlju što je prije mgouće i pod vodstvom koje sam izabere".

Agencije UN-a u Hrvatskoj otvorit će knjigu žalosti za sve one koji žele izraziti svoje osjećaje i tugu zbog žrtava terorističkog napada koji se 19. kolovoza 2003. godine dogodio u Bagdadu.

Knjiga žalosti bit će izložena u Centru za ljudska prava, Kralja Držislava 6, u Zagrebu u petak 22. kolovoza, ponedjeljak, 25. kolovoza, i utorak, 26. kolovoza između 10 i 16 sati.

(Hina) pp sd

Pročitajte više