Đukanović najavio povlačenje ako CG ne bude neovisna

Crnogorski premijer Milo Đukanović najavio je u ponedjeljak svoje povlačenje iz politike ako projekt neovisnosti Crne Gore ne dobije podršku većine građana.

On je također rekao da će referendum o neovisnosti Crne Gore biti održan najkasnije za godinu dana, te da će biti organiziran po europskim standardima.

"Uvjeren sam da će većina građana glasovati za neovisnost. U protivnom, ne samo da sebe ne vidim na dužnosti predsjednika vlade, nego ni u politici uopće", kazao je Đukanović podgoričkom dnevniku Republici.

Crnogorski premijer je izrazio spremnost da aktualna vlast u Podgorici poštuje sve međunarodne norme te da je voljna razgovarati o svim razumnim referendumskim uvjetima.

U najnovijem istraživanju, provedenom u razdoblju od 16. do 21. travnja ove godine, na referendumu bi za neovisnost Crne Gore glasovalo 43,4 posto njezinih građana, protiv bi bilo 40,9, a neopredijeljenih je 15,7 posto. Istraživanje je provela podgorička agencija DAMAR za potrebe Grupe za promjene, nevladine organizacije koja uskoro, kako je najavila, postaje politička stranku. Grupa za promjena i do sada je bila najveći kritičar sadašnje vlasti.



(Hina)xdram ybs

Pročitajte više