Egipatski ministar: Razgovori s hamasom nisu propali

EGIPAT će nastaviti s naporima da se osigura prekid napada Hamasa i drugih palestinskih militantnih skupina na Izrael, izjavio je u utorak egipatski ministar vanjskih poslova Ahmed Maher.

"Ne bih upotrijebio riječ neuspjeh", rekao je Maher nakon što su se egipatski posrednici u ponedjeljak vratili iz pojasa Gaze bez čvrstog obećanja Hamasa i ostalih naoružanih skupina da će prestati s napadima na Izrael.

"To je jedna od faza pregovora. Nastavit ćemo s našima naporima, u Palestini ili u Kairu", dodao je Maher, koji u Luxembourgu sudjeluje na razgovorima o bliskoistočnom mirovnom procesu s ministrima vanjskih poslova Europske unije.

Palestinski izvori objavili su da će izraelski general-bojnik Amos Gilad i šef palestinskih snaga sigurnosti Mohammed Dahlan u utorak ponovno razgovarati o sigurnosnim pitanjima.

Sastanak bi se trebao održati na graničnom prijelazu Erez između Izraela i sjevernog dijela pojasa Gaze, rekao je Nabil Abu Rudeina, savjetnik za sigurnost palestinskog predsjednika Jasera Arafata.

Gilad, koordinator izraelske vlade za Zapadnu obalu i pojas Gaze i Dahlan raspravljat će o mehanizmima izraelskog povlačenja s okupiranih dijelova Gaze, kako bi Palestinci mogli preuzeti nadzor sigurnosti nad tim područjem.

(Hina) bcav nab

Pročitajte više