EKSPLOZIJU BOMBE U PRIŠTINI OSUDILI RUGOVA I REXHEPI

Sinoćnja eksplozija u Prištini kriminalni je akt s razmjerima terorističkog čina koji je ugrozio živote građana u vrlo frekventnoj četvrti glavnoga grada Kosova, kazao je predsjednik Kosova Ibrahim Rugova povodom eksplozije automobila bombe u kojoj je ozlijeđeno najmanje 30 osoba.

Rugova je najoštrije osudio taj izgred i zatražio od vlasti da provedu zakon i istragu kako bi počinitelje izveli na sud.

Osudu je izreklo i predsjedništvo najbrojnije stranke kosovskih Albanaca, Demokratskoga Saveza Kosova, te premijer Bajram Rexhepi.

Nijedan teroristički čin, pa ni jučerašnji u Prištini neće zaustaviti put Kosova u demokraciju, integraciju i građanski mir, kazao je u subotu premijer Rexhepi u prigodnom govoru diplomantima 21 i 22 geneacije Kosovske policijske službe.

´Ja vam čestitam novu dužnost i tražim od vas da skrbite za sve građane i njihovu imovinu´, rekao je i dodao da će novi policajci biti jamstvo da se ne dogode akti kakav je sinoćnji teroristički čin u Prištini.

Kosovskoj policijskoj službi pridružilo se još 329 novih pitomaca čime je ukupan broj te službe dosegao 5.535 pripadnika svih nacionalnosti koji žive na Kosovu.

Pročitajte više