FOTO Osječki most zasjao u novom ruhu, je li vam ljepši od Bandićevog?

Foto: osijeknews

OSJEČKI pješački most, jedan od najpoznatijih gradskih simbola, u ponedjeljak uvečer dobio je svoju trajnu rasvjetu.

Trajna rasvjeta postavljena je zaslugom samih Osječana koji su u "Coca-Colinoj" akciji "Osvijetlimo naš most" prošlih mjeseci prikupili ukupno 108.048 zatvarača, po jednoga za svakoga građanina.



Projekt osvjetljenja osječkog pješačkog mosta "Coca-Cola" sustav u Hrvatskoj proveo je u suradnji s gradom Osijekom i austrijskom tvrtkom "Zumtobel" koja je zadužena za tehničke radove postavljanja rasvjete.

Direktor prodaje "Coca-Cole" za istočnu Hrvatsku, Stjepan Petrović, kazao je kako tvrtka redovito pokreće akcije koje pridonose poboljšanju života lokalne zajednice, a odlučili su osvijetliti osječki pješački most, s preko 200 komada rasvjetne opreme, kako bi Osječani, ali i turisti, kojih je u kontinentalnoj Hrvatskoj sve više, mogli uživati u njegovoj punoj ljepoti.

 
Dodao je kako tvrtka, koja iduće godine obilježava 50. godina djelovanja u Hrvatskoj, veliki dio svojih sredstava vraća u zajednicu, a ovom su se akcijom priključili sličnim potezima koje poduzimaju drugi gradovi u Europi i svijetu, jer žele da osječki pješački most bude točka interakcije između građana i onoga što se događa u gradu i Slavoniji.
 
Osječki gradonačelnik Ivan Vrkić zahvalio je "Coca-Coli" na pokrenutoj akciji, kojom, kako drži, "vraća zajednici i u nju ulaže, od čega svi imaju koristi". To je izvrstan primjer za sve ostale kojima je stalo do ovoga grada, da zajedno ulažemo u Osijek, kako bismo stvorili bolje uvjete za život, zapošljavanje i uživanje u Osijeku, poručio je Vrkić.

I dok su Zagrepčani s negodovanjem reagirali na sličan potez Bandića uoči lokalnih izbora na Hendrixovom mostu, Osječani su novim izgledom mosta oduševljeni.


"Nekad su ga htjeli rušiti, a sada će biti ponos Osijeka i Slavonije", "Kako je divno vidjeti sve te ljude u gradu... Na tren je oživio", "Prekrasno, moj Osijek je uvijek poseban!", "Koja senzacija", "Super", "Prekrasno"... samo su neki od komentara na novi izgled mosta.

Pročitajte više