Fred Matić: Robijao sam devet mjeseci za zemlju. Tko je može zastupati bolje od mene?

Foto: HINA/Baldo Marunčić

Kandidat na listi SDP-a na izborima za Europski parlament Predrag Fred Matić poručio je danas u Dubrovniku kako će, ako bude opet izabran u EP, nastaviti svoj rad na zaštiti ljudskih prava i prava žena.

Matić se u na gradskoj tržnici u Gružu družio s građanima i tom prilikom rekao kako sada ima još više iskustva te da će nastaviti ustrajati na zaštiti ljudskih prava, posebno u svjetlu jačanja desnih političkih opcija.

Pohvalio se Oskarom

"Te nas zatucane opcije vraćaju u 18. i 19. stoljeće, a Europa živi u 21. stoljeću. Hrvatska ima potencijal biti uspješna zemlja blagostanja u kojoj će živjeti sretni ljudi, zadovoljni svojim radom", izjavio je Matić. Podsjetio je kako se na izborima za EP biraju ljudi za koje birači smatraju da će najbolje zastupati njihove interese.

"Hrvatski sam branitelj i ratni vojni invalid, robijao sam devet mjeseci za ovu zemlju. Ne kao lopov, već kao hrvatski branitelj i domoljub. Neskromno pitam može li netko bolje od mene zastupati i braniti ovu zemlju u Europi", rekao je. 

"Zastupnici SDP-a dosad su se pokazali najboljima u području zaštite potrošača, vanjskih poslova i zaštiti ljudskih prava i prava žena", poručio je Matić, koji se pohvalio Oskarom za najboljeg zastupnika u području zaštite ljudskih prava.

Pročitajte više