Glavaš: Svaku lipu na koju imam pravo uzet ću od hrvatske države!

"SVAKU lipu na koju imam pravo uzet ću od hrvatske države! Zašto bih se ja odrekao bilo čega na što imam pravo", poručio je bjegunac od hrvatskog pravosuđa Branimir Glavaš, koji je iz sigurnosti utočišta u BiH opalio još jednu pljusku ne samo pravosuđu Hrvatske nego i aktualnoj politici naše zemlje.

Zastupnik "kojeg nema"

Naime, Glavaš je reagirao u razgovoru za Novi list na informaciju kako mu Sabor nije ukinuo ni jednu povlasticu koju ima kao saborski zastupnik te da i dalje ima pravo na službeni saborski stan u centru Zagrebu, kao i da prima 1000 kuna mjesečne naknade za odvojeni život od obitelji! Također Glavaš i dalje prima 24 tisuća kuna plaće kao zastupnik "kojeg nema".

>Sabor Glavašu plaća naknadu za odvojeni život od obitelji

Štoviše, Glavaš je najavio da kada mu po pravomoćnosti presude prestane trenutni mandat pokušati osvojiti novi i to kao kandidat liste za dijasporu.

Činjenicu da mu povlastice s Markova Trga osiguravaju itekako lagodan život pokušao je "banalizirati" šef Kluba HDZ-a i predsjednički kandidat najjače partije.

"Presuda protiv Glavaša nije pravomoćna, što znači da je čovjek nevin dok sud ne donese pravomoćnu presudu", rekao je Hebrang dodajući da priznaje da ovo "apsurdna situacija".

"Bilo bi loše da mi sada zastupniku oduzmemo neka prava, a da onda, primjerice, sud utvrdi da je nevin", objasnio je za Novi list Hebrang. Podsjetimo kako je već prije šef Sabora ustvrdio kako je "sve po propisu".

Likvidacije u Osijeku

Glavaš je u sudskom postupku proglašen krivim po prve dvije točke optužnice za slučajeve "selotejp" i "garaža" te je nepravomoćno osuđen na jedinstvenu zatvorsku kaznu od 10 godina zatvora. Po prvoj točki optužnice, koja se odnosi na slučaj "garaža" i u kojoj se opisuje mučenje i ubojstvo Čedomira Vučkovića, natjeranog da popije kiselinu iz akumulatora te zlostavljanje Nikole Vasića, Glavaš je osuđen na pet godina zatvora, jer je "propustio spriječiti mučenja i ubojstva".

Po drugoj točki optužnice, koja se odnosi na slučaj "selotejp", Glavaša se tereti da je naredio uhićenja, provođenje mučenja te ubijanje sedam civila srpske nacionalnosti koji su bačeni u Dravu, a od kojih se izvukao jedino Radoslav Ratković, za što je osuđen na osam godina zatvora. Mučenim i s rukama svezanim na leđa uz pomoć samoljepljive trake, Branku Lovriću, Aliji Šabanoviću, Milutinu Kutliću, Bogdanu Počuči, Svetislavu Vukajloviću i ženi kojoj identitet nije utvrđen, zapovjeđeno je da kleknu na obalu Drave, nakon čega su ih krvnici smaknuli mecima u glavu te bacili u rijeku.

Pročitajte više