U požaru na Krku poginula osoba, unutrašnjost kuće natopljena gorivom, puna razbacanih plinskih boca

Screenshot: Google Street View

RANO jutros u Ulici kralja Zvonimira 135 u Puntu na otoku Krku izbio je požar u kojemu je smrtno stradala jedna osoba. Karbonizirano tijelo pronašli su vatrogasci nakon što su ugasili požar u obiteljskoj kući čiji je vlasnik 68-godišnji hrvatski državljanin.
 
Neslužbeno doznajemo da se sumnja na suicid.
 
Na mjestu događaja je deset vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe Krk. "Jutros oko 4:18 dobili smo dojavu o požaru kuće u Puntu. Došli smo brzo. Na dojavu je izašlo deset vatrogasaca u četiri vatrogasna vozila. Kad smo došli, požar je već bio u rasplamsaloj fazi", kazao je za Index zapovjednik JVP-a Krk Dinko Petrov.
 
Donji dio kuće bio je natopljen gorivom
 
"Iz svih otvora na kući se vidjela vatra i sukljao je dim. Radi se o kući koja je samostojeća, ali veliki objekt, ima tri etaže, a od toga je jedna etaža, to je drugi kat, izgorjela. Ostale dvije etaže smo uspjeli spasiti. U izgorjeloj etaži smo prilikom gašenja požara naišli na mrtvu osobu za koju pretpostavljamo da se ugušila od dima. Požar smo ugasili za dva sata", dodao je Petrov.
 
Prema neslužbenim informacijama, donji dio kuće je bio natopljen gorivom, a uokolo su bile razbacane plinske boce. Srećom, u požaru nije došlo do eksplozije plinskih boca i veće tragedije prilikom gašenja požara. 

Pročitajte više