Grabar-Kitarović razgovarala sa zamjenikom belgijskog ministra vanjskih poslova

MINISTRICA europskih integracija Kolinda Grabar Kitarović imala je u srijedu u Zagrebu odvojene sastanke sa zamjenikom ministra vanjskih poslova Kraljevine Belgije Janom Graulsom i s britanskim lordom Hanningfieldom, ministrom u sjeni Konzervativne stranke za lokalnu upravu i regije, priopćilo je ministarstvo europskih integracija.

Ministrica je sa zamjenikom belgijskoga ministra vanjskih poslova Janom Graulsom razgovarala o naporima koje poduzima Hrvatska na putu prema EU-u, upoznala ga s djelokrugom Ministarstva europskih integracija te reformama koje poduzima Vlada RH radi približavanja Hrvatske Europskoj uniji, a poseban je naglasak stavila na regionalnu suradnju, navodi se u priopćenju.

"Hrvatski slučaj pokazuje jedinstvenu i izvanrednu brzinu pristupanja EU jer, koliko mi je poznato, niti jedna druga država nije u tako kratkom roku uspjela doći od podnošenja zahtjeva za članstvo do statusa države kandidatkinje što se, prije svega, temelji na postignućima hrvatske Vlade i svim poduzetim reformama na putu u EU", rekao je Grauls podsjetivši da je Belgija država koja tradicionalno podupire proširenje Europske unije.

Kolinda Grabar-Kitarović u srijedu se sastala i s britanskim lordom Hanningfieldom od Chelmsforda, ministrom u sjeni Konzervativne stranke za lokalnu upravu i regije, stoji u priopćenju.

Lord Hanningfield ujedno je potpredsjedavajući Europske pučke stanke u Odboru regija i trenutačno potpredsjedavajući njezine Komisije za vanjske odnose, koja se bavi proširenjem EU-a.

Kako se dalje navodi u priopćenju MEI-a, lord Hanningfield izrazio je potporu Hrvatskoj na putu u Europsku uniju, te ponudio tehničku pomoć kao i pomoć pri izobrazbi stručnjaka u području poljoprivrede i pripremama za strukturne fondove.

Pročitajte više