Gradonačelnik: Rijeka je puno dobila prodajom gradskog zemljišta privatnom ulagaču

Foto: FaH

RIJEČKI gradonačelnik Marko Filipović rekao je danas kako je prihvaćanjem prijedloga da se proda gradsko zemljište privatnom investitoru za gradnju kompleksa Zapadne Žabice Rijeka dobila mnogo.

Odluka je donesena na sjednici Gradskog vijeća u četvrtak nakon duge i konstruktivne rasprave, rekao je. Best in Parking - Razvoj, odabrani investitor, vrlo je ozbiljan partner, rekao je Filipović na konferenciji za novinstvo.

Podsjetio je da se tema gradnje novog autobusnog kolodvora na političkoj sceni Rijeke provlači proteklih 20 godina. Od potpisa kupoprodajnog ugovora investitor ima 38 mjeseci za dobivanje građevinske dozvole i gradnju kompleksa, nakon čega će Rijeka dobiti autobusni kolodvor s 14 perona, javnu garažu s 800 mjesta i komercijalne sadržaje, dodao je.

"Da i dobijemo novac iz EU fondova, morali bismo pronaći novac za vlastito ulaganje" 

"Drugi predstavljeni model financiranja gradnje, iz državne potpore uz novac iz europskih fondova, mnogo je dugotrajniji. Rastegli bismo projekt u realizaciji. Da i dobijemo novac iz EU fondova na natječaju, morali bismo pronaći novac za vlastito ulaganje, a to je iz gradskog proračuna ili kreditnim zaduženjem", rekao je Filipović.

Ponuđena cijena za to zemljište od 85 milijuna kuna znatno je premašila procijenjenu, rekao je i dodao da će dobivati još i pet milijuna kuna na godinu za komunalnu naknadu i spomeničku rentu.

Rijeka ovime šalje poruku da je primamljiva destinacija za investiranje, zaključio je Filipović. 

Pročitajte više